iCloud er en rigtig smart gratis service fra Apple. Mange kender til iCloud i forbindelse med med backup af iPhone/iPad, men gennem venner og familie har jeg konstateret at de fleste af dem ikke var klar over at iCloud er meget mere end dét. Dette er starten af en serie med små tips vedr. dette emne og her er 4 til at komme i gang på:

Opsætning af iCloud:

Først skal man selvfølgelig have sat iCloud op. Det foregår både på Mac og iPhone/iPad ved at gå ind i systemindstillinger > iCloud og aktivere med sit log-in. Ofte har man allerede sat det op da man fik sin iPhone..

Sådan ser det ud henholdsvis på iPhone og Mac:

Tip 1 

Slut med at tilslutte din iPhone eller iPad til din pc igen!

iPhone og iPad backup er uden sammenligning den mest nyttige funktion i iCloud. Når enheden er tilsluttet og forbundet til Wi-Fi, vil den automatisk synkronisere dine indstillinger, apps, fotografier osv. til din iCloud-konto. Desværre ikke musik endnu, men vi har da lov at håbe. Musik kan man stadig kun overføre ved at tilslutte til en pc(i mange andre lande kan man også tilgå sit musik, men grundet KODA er der p.t. ikke muligt herhjemme) Hvis du nogensinde får brug for at gendanne din enhed, skal du blot logge ind med din Apple-id og alle dine ting vil downloade fra iCloud.
(Før iCloud kom, kunne du kun gøre dette ved at tilslutte din iPhone eller iPad til computeren. Det var irriterende.)
Det eneste du skal gøre er blot at tænde iCloud Backup under dine iCloud indstillinger.

 

Tip 2 

Synkroniser læselisten i Safari.

Læseliste er en smart funktion, der kan gemme en web side til alle dine andre enheder. Hvis du læser noget på din computer og ikke bliver færdig med det kan du samle op hvor du slap, på din iPhone eller iPad  ELLER OMVENDT selvfølgelig. For at aktivere læseliste, skal du sørge for at Safari er indstillet til at synkronisere i iCloud indstillinger (se i indledningen af dette indlæg)
Dette vil sikre, at dine bogmærker og læselisten synkronisere på tværs af alle enheder. Nu kan du gemme de sider du ser online til iCloud ved at klikke på ikonet, der ligner et par briller i Safari. Meget enkelt – så enkelt at det har undgået manges blik. Både på Mac og iEnheder klikker du på symbolet her: og derefter på henholdsvis iPhone/iPad og Mac

Tip 3

Udnyt fordelen ved Photo Stream

Skærmbillede 2013-01-02 kl. 15.27.46

Photo Stream er en smart måde få dine billeder over på andre enheder. Hvis du tager et billede med din iPhone eller iPad, vil det automatisk dukke op i iPhoto på din Mac. Der er ingen grund til at synkronisere ved at tilslutte din enhed til din Mac. NU kan man også dele sit fotostream med andre – mere om det i et senere indlæg.

Du kan aktivere Photo Steam under iCloud indstillinger på din Mac, iPhone eller iPad.

Tip 4

Husk også at man kan tilgå iCloud ved at gå til www.icloud.com i en hvilken som helst browser: