Skærmbillede 2014-10-26 kl. 21.42.41
Kan du ikke tømme / slette filer i din papirkurv da du får meddelelsen “filen er i brug” eller “Filen er låst”?

Når du trækker filer eller mapper til i papirkurven i Dock’en på din Mac, bliver de ikke slettet straks. Som når du fylder noget i en fysisk skraldespand før skraldemanden kommer, kan du nå at tage noget tilbage, du har fortrudt skulle smides ud. På samme måde kan du flytte filer væk fra papirkurven, indtil du beslutter dig for at slette dem helt og aldeles. ( Det gør du lettest ved at højreklikke på papirkurven i Dock’en)

Normalt er tømning af papirkurven let og ukompliceret. Men en gang imellem går noget galt og så kan man pludselig ikke slette én eller flere filer i sin papirkurv og man får en fejlmeddelelse, der angiver en grund.

“Filen er i brug”Skærmbillede 2014-10-26 kl. 21.03.08

Den typiske fejl man får, er at filen er i brug. Og for det meste kan man løse det ved at finde den pågældende fil, lukke den og så slette den igen. Andre gange kan en genstart af Mac’en afhjælpe problemet. Men nogen gange kan man ikke finde den irritende fil der “er i brug” og den bliver ved selv efter genstart.

Brug Terminalen til at “Tvangs slette” papirkurven.

Du skal åbne Terminalen ( lettest at finde ved at klikke på dette lille forstørrelsesglas i menulinje og så skrive Terminal) Når terminalen er åben taster du:

Type cd ~ / .Trash og tryk på Enter

Derefter taster du:

sudo rm -R

efterfulgt af et mellemrum og TRYK IKKE PÅ ENTER ENDNU!!

Derefter skal du klikke på Papirkurven i din Dock så du kan se indholdet af papirkurven. Vælg alt og træk det ind i Terminal-vinduet. Nu kan du trykke på Enter samt indtaste din administrator kode (den du bruger til at logge ind på din Mac), når du bliver bedt om det. Derefter tager det et lille stykke tid eller måske lidt mere, afhængig af hvor meget der skal slettes.

P.S. Hvis du ikke har et login til din Mac.. Så burde du.. Alle kan jo ellers komme ind i din maskine og bruge/misbruge den. Men, hvis du ikke har det bliver du nød til at lave et for at kunne u´dføre ovenstående   sudo  komando.

“Filen er låst”

Hvis fejlmeddelelsen siger, at en fil er låst, skal du holde Alt tasten nede, mens du klikker på Tøm papirkurv.

Apps der kan løse det for dig

Er du ikke så vild med at bruge Terminalen, så findes der også forskellige programmer, der kan løse problemet for dig:

Cocktail og/eller  OnyX

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate links, der giver os en lille kommission, hvis du køber noget. Det koster ikke dig noget og vi linker kun til vores foretrukne webshops, så når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.