Skærmbillede 2015-02-26 kl. 11.25.06

Da Yosemity blev udgivet (den seneste opdatering til Mac OS X styresystem) var jeg en glad mand. Det jeg allermest havde ventet på, var nu endelig en realitet. Nemlig muligheden for at kunne ringe direkte fra min Mac via min iPhone.

I mit arbejde i salg / marketing ringer jeg rigtigt meget til eksisterende og ikke mindst potentielle kunder via mit CRM system.

Jeg har tidligere brugt en 3. parts app kaldet MyPhoneDesktop, men den var desværre rimelig buggy og virkede ikke altid mht. telefonopkald. Jeg bruger dog stadig denne app til andre ting, som du kan læse om her. Men jeg brugte den dog stadig til opkald, da det trods alt var lettere end konstant at skulle taste numre manuelt på telefonen. Det for mig virker bare så bagvendt, at de numre jeg sidder og kigger på i mit CRM system ikke bare kan markeres/trykkes på og ringes til.

Opkald på Mac… Det virker!

Jep, det virker og det virker rigtigt godt. Man kan ringe fra alle hjemmesider og andre web programmer, der har et telefonnummer. Jeg selv ringer primært fra mit CRM system og det gør man på følgende måde. Du skal selvfølgelig allerførst sørge for at dit system er sat op til at det virker. Læs hér hvordan du sættet systemet op til at kunne ringe.

Sådan Ringer du

Du markerer det telefon nummer du ønsker at ringe til og klikker på den lille nedadvendte pil og derefter klikker du på Ring til “1234 5678” vha iPhone. OBS! I nogle systemer er det nødvendig at telefonnummeret er op delt med et eller flere mellemrum. F. eks: 12 34 56 78 eller 1234 5678. ( Det er en lille bug der kommer fra at et amerikansk nummer altid er opdelt.)

Skærmbillede 2015-02-26 kl. 10.19.01

 

Når du har klikket her vil der dukke et nyt vindue op i øverste højre hjørne af din skærm hvor du igen skal klikke på “Ring til”:

Skærmbillede 2015-02-26 kl. 10.51.52

Nu ringer du til nummeret og hvis du ikke vil sidde at tale ud i rummet via din Macs indbyggede mikrofon og højtalere, kan du tilkoble et headset eller øretelefoner til din Mac. Hvis du foretrækker, at øretelefonerne er tilsluttet din iphone ( hvis du er typen der ligesom jeg, godt kan lide at gå rundt og gestikulere med hænder og ben, mens du taler) eller bare tale i telefon som vanligt kan du sagtens gøre det. Du skal bare overføre kaldet til iPhone på én af 2 måder:

  1. Swipe op på det lille telefon symbol nederst til venstre på din låseskærm og du har overført kaldet til din iPhone:

Skærmbillede 2015-05-27 kl. 15.31.00

  1.  Hvis du allerede er logget ind på iPhone, så skal du bare tappe på den lille grønne bjælke øvers på skærmen og så er kaldet overført til din iPhone.

IMG_3197 Et tip, hvis det ikke virker.

Nogle gange kan du ikke ringe fra Mac (det virker ikke!) og du får en meddelelse at begge enheder (Mac og iPhone skal være på samme WIFI netværk) Det er en bug som forhåbenligt bliver rettet snart. Men indtil da, er det eneste du skal gøre for at få det til virke igen, at slukke og tænde for dit WIFI på Mac’en og så virker det igen… Hver gang i mit tilfælde.

 

Skærmbillede_2015-02-26_kl__11_01_12

 

Et tip mere hvis du gerne vil taste et nummer

Man kan ikke taste et nummer direkte.. Det er noget underligt, men ikke desto mindre sandt. Men der findes en app der kan. Der hedder Keypad og den lever både som et program du kan åbne og skrive et telefon nummer i og endnu bedre så lever den også i Meddelelses centret.

Skærmbillede_2015-02-26_kl__11_21_52

Du kan læse mere om Keypad her.

Ring til dine kontakter

Der er flere måder at ringe til sine kontakter på:

  • Via spotlight. Tast CMD+ Mellemrumstast og skriv navnet på din kontakt. Herefter klikker du på det lille telefonrørs symbol og du ringer til vedkommende.
  • Via din kontakter. Åbn Kontakter, find din person og klik på telefon røret.
  • Via Alfred som er et must have værktøj alle Mac ejere burde bruge og et skide smart workflow som du kan hente her.