Skærmbillede 2014-09-19 kl. 10.32.55

Når du tænder for din iPhone efter at have opdateret til iOS 8, kan man ikke rigtig mærke eller se den store forskel, men der er masser af forbedringer og ændringer bag kulisserne. Her er 15 nye og hjælpfulde ting som du ikke kunne før.IMG_1805

1. Se, hvad der bruger dit batteri.

Nu kan man se hvilken app der er synderen og dræner sit batteri. Gå til Indstillinger og vælg Generelt >Brug>Batteribrug.

2. Optag timelapse video 

iOS 7 havde slowmotion, iOS 8 har nu også fået timelapse… Du ved, de der optagelser hvor bilerne i et vejkryds kører helt vildt hurtigt eller fra film hvor skyerne blæser hen over himlen med stor hast. Du kan finde den nye mulighed i din kamera app. Prøv det.. der ser ret godt ud.

3. Kom ud af gruppechats 

Hvis du er i et sms /iMessage samtale, som har mere end to deltagere, kan du nu komme ud samtalen. (I kender sikkert situationen hvor 2 andre bliver ved med at skrive til hinanden fordi de har glemt der andre med på tråden.. Det er til at blive vanvittig af..) klik på Oplysninger i øverste højre hjørne og rul ned i bunden og aktiver “forstyr ikke”.

4. Send din aktuelle lokation

Samme sted som nævnt i punkt 3, kan du nu også sende din lokation til en eller flere. Det kan være praktisk, hvis man vil gøre andre opmærksom på at man, f. eks. er ankommet til et møde sted. eller bare håber ens kammerater er i nærheden så man kan mødes.

5. Send din telefons sidste placering i “Find min iPhone”.

Find min iPhone er ikke ny, men der er en ny mulighed. Gå til I Indstillinger>iCloud og derefter Find min iPhone og aktiver “send sidste lokalitet” “. Når batteriet i enheden bliver kritisk lav, vil din iPhone eller iPad sende en mail med sidste kendte lokation inden batteriet dør helt, hvilket vil give dig en bedre chance for at finde den igen. For at finde den kan du logge ind på en anden IOS enhed eller gå til icloud.com på den nærmeste computer.

6. Send talebeskederSkærmbillede 2014-09-19 kl. 10.40.55

 Endelig kom denne funktion, som er super hvis man kører bil eller hvis man bare syntes man bedre kan forklare noget med tale fremfor skrift.

Tryk og hold optageknappen knappen i nederste højre hjørne for at tale. Når du modtager en takebesked kan du trykke på play eller du kan holde telefonen op til øret for automatisk aflytning.

7. Diktér dine sms /iMessage/e-mails

Nede i tastaturet ved siden af det nye emoiji symbol finder du en knap med billedet af en mikrofon. Hvis du trykker på den kan du lave tale til skrift. Ja, den er på dansk og det virker forbløffende godt.

8. Svar, slet og sæt flag ved email/sms/iMessage direkte fra notifikation centret og startskæm.

Når du har fået en email/sms/iMessage på din startskærm kan du nu slette, besvare og hvis mail markere som læst direkte ude på startskærmen, uden at gå ind i telefonen.

Inde i iMail appen i iOS 8 kan du nu slette, sætte flag eller vælge mere med et hurtig swipe til højre eller markere som ulæst ved at Swipe til venstre.

9. Brug Siri til at fortælle dig hvad der spiller i radioen IMG_1804

Der er ikke så mange ændringer til Siri denne gang, men hun har nu fået muligheden for at fortælle dig hvilken sang der spiller.

Aktiver Siri ved at holde hjemknappen nede og sig:  “What song is playing”.

10. Foto selvudløser

Apple har tilføjet muligheden for at lade kameraet tage et billede efter 3 eller 10 sekunder . Tryk på det lille ikon for en timer.i kamera appen.

11. Scan kreditkort 

Nu er det også muligt at scanne/fotografere dit dankort / kreditkort stedet for at spilde tid at taste alle detaljerne. Kig efter Scan kreditkort indstilling i Safari, næste gang du skal indtaste betalingsoplysningerne ved et køb.

12. Skjul billeder 

Mange tager en del screenshots, men de støjer i sin fine samling af fotos af famile, hund o.s.v.. Ethvert billede kan nu skjules fra øjeblikke, samlinger og år under knappen Fotos nederst til venstre, ved at trykke og holde på billedet. Billedet slettes ikke fra enheden.

13. Seneste kontakter på multitasking skærmen

Multitasking skærmen (tryk to gange Home-knappen) er nu udstyret med en liste over de seneste kontakter og dine favoritter. Tryk på en ven, slægtning, kollega eller tilfældig bekendt at se de forskellige måder, hvorpå du kan interagere med den pågældende person.

14. Rediger “Idag siden” i notifikationscentret. 

Stryg nedad fra toppen af skærmen, og du vil opdage at der er en ny rediger knap i bunden af “I dag” siden. Tryk på denne for at styre, hvilke “widgets” der skal have lov til at dukke op og i hvilken rækkefølge; Der er også mulighed for at forhindre, at bestemte programmer vises på denne side.

15. Ændre foto eksponering 

Som i iOS 7, kan du trykke på en del af billedet i Camera appen kan ændre fokuspunkt. I iOS 8, vises et sollys ikon ved siden af ​​fokus firkanten. Her kan du nu rulle op eller ned med fingeren for at ændre belysnings niveau og mængden af ​​lys, der kommer ind i dit skud, UDEN at ændre fokus..