Skærmbillede 2013-05-10 kl. 15.45.42

Udsnit af mine uploadede videoer fra YouTube. Læg mærke til den grå hængelås der vise at videoerne er private og ikke kan ses af andre.

 

Alle kender det.. Man har 20-30 videoklip på sin kamerarulle.  Man filmede løs til datterens danseopvisning, sønnens fodboldkamp eller brylluppet som man så viser til dem derhjemme eller til bedsteforældrene fra sin iPhone eller iPad. Men så sker der ikke mere før man til sidst er tvunget til at slette dem, da ikke er mere plads på telefonen.

Upload til YouTube ( Det er såre enkelt)

“Jamen mine børn skal ikke offentligøres på Youtube”

hører jeg nogen sige og det kan jeg sagtens forstå. Mange er ikke klar over at hvis man uploader til Youtube får man muligheden for at gøre videoerne PRIVATE. Altså ingen vil kunne finde dem på nettet. Det er dit helt eget lukkede stykke sky på YouTube, som man kun kan kigge på hvis man kender password og login.

Sådan gør du:

Brows til YouTube på din PC og log ind. Hvis du ikke har en konto skal du bare oprette én. Hvis du allerede har en Google/Gmail konto er dette også din Youtube konto’s login. Herefter tager du fat i den enhed hvor du har dine film klip. Da dette dette er et Apple site, så jeg vil her vise hvordan du gør fra din iPhone.

Individuelle klip fra kamerarullen:

Alt du skal gøre er at uploade direkte fra kamerarullen ved at trykke på pilen forneden på skærmenSkærmbillede 2013-05-10 kl. 16.13.35 og derefter YouTube knappen:

IMG_8101

 

Derefter logger du ind og nu får du muligheden for at navngive dit videoklip samt sætte videoen til at være PRIVAT:

IMG_8103

Og det er dét.. Nu vil din video blive uploadet og bestå for altid. Du vil nu til enhver tid gå på YouTube under “dine Uploads” og se dine videoer og selvfølgelig kan du også se dem på din fladskærm via Apple TV eller på mange af de Smart TV der efterhånden findes. Det er trods alt noget sjovere og bedre at kunne se sine videoer på den store skærm.

Saml alle dine klip til en lille film inden du oploader til Youtube

Tilbage til de 20-30 klip i din kamera rulle. Hvis man skal uploade dem individuelt går man sur i det og så bliver det ikke til noget (ihvertfald ikke for mig). Der er flere forskellige løsninger til at samle alle sine klip til en film. Der er Splice, ReelDirektor, iMovie og sikkert mange flere i app store. Jeg har prøvet en del, men det er altid Apple’s egen iMovie jeg vender tilbage til. Den gør det ret enkelt at tage sine klip og samle dem. Jeg vil ikke gå ind i hvordan man gør i dette indlæg, men du skal bare købe den og du vil opdage at den er utroligt intuitiv og let at bruge. Når du har samlet dine klip kan du uploade dem til Youtube på samme måde som før bare direkte inde fra iMovie app’en.

IMG_8106

 

 Du kan hente iMovie til iPhone og iPad hér.

Der er selvfølgelig mange flere måder at lagre sine ting i skyen end Youtube. Men jeg syntes at denne er klart den letteste og også den billigste, men hvad bruger du? Lad mig høre i kommentaren nedenfor.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.