Har du billeder på din iPhone/iPad du bare ikke kan slette og hvorfor mon?

Skærmbillede 2016-02-11 kl. 12.15.08

Grunden til slette muligheden er væk er fordi de er blevet synkroniseret via iTunes fra din Mac eller PC. Det kan være fotos du fri- eller ufrivilligt har lagt på din computer fra f.eks. et digital kamera, som så automatisk er røget i iTunes og derefter blevet synkroniseret til din iPhone, iPod eller iPad.

Når billederne er synkroniseret til iPad eller iPhone fra din computer kan man ikke slette dem på enheden.

Normalt er det jo let at slette fotos.

  • Tryk på aktion knappen (lyseblå firkant med pil).
  • Vælg de billeder du vil slette.
  • Når de er markeret tryk på knappen slet.
  • Tryk derefter på slet valgte fotos.

Dette sletter alle de billeder du har valgt, men nogle gange er der som nævnt nogle billeder der bare ikke kan fjernes. Når man vælger flere billeder, forsvinder slet-muligheden simpelthen.

Løsningen hvis du ikke kan slette på din iPad eller iPhone

Løsningen er at “fravælge” disse fotos fra dit iTunes-bibliotek og derefter re-synkronisere iPad eller iPhone. På denne måde vil de billeder bliver fjernet fra din iPad/iPhone automatisk:

  • Åbn iTunes. Sørg for at du har den nyeste version.
  • Slut enheden til computeren. Brug det medfølgende USB-kabel.
  • Find din tilsluttede enhed. Klik på din enhed ( se billedet ovenfor). Når du har klikket på din enhed, vises der forskellige muligheder deriblandt fotos i venstre side af iTunes-vinduet under Indstillinger.
  • Klik på fotos og derefter kommer muligheder for at redigere i hvad der skal synkroniseres med din enhed.
  • Derefter klik på synkronisér og derefter er din iPhone/iPad fri for de billeder du har fravalgt.

@@