Udklip8

Selv en Mac har godt af at få lidt “rengøring” en gang i mellem. Her er nogle enkle tips til let at få ryddet op og ikke mindst optimeret din computer.

Opdatér din Mac.
Hvis du er indstillet på at få ryddet op i din Mac, er det første du burde gøre at sørge for du har alle de nyeste patches, sikkerhedsopdateringer, og programopdateringer som er tilgængelige via Software Opdateringen i App Store. Hvis du kører en gammel version af Mac OS styresystem, er der ingen tid som denne til at opgradere til OS 10.11 ElCapitan”. Denne sidste nye version af Apples styresystem til Mac er gratis og du vil med sikkerhed opleve at din Mac bliver hurtigere og mere effektiv.

Afinstaller Unødvendige Apps/programmer.

Skærmbillede 2014-03-23 kl. 20.51.24
Når du har sørget for at dit system er helt op til dato, er det tid til at få smidt alle de ting ud du alligevel ikke bruger. Gå ind i Finder og åbn Programmer og få aftinstalleret alle de programmer, som du ved, du ikke længere har brug for. At afinstallere et Mac program er så simpelt som at trække det til papirkurven, men når du gør det efterlader du forældreløse indstillingsfiler fra disse apps på din computer. Jeg anbefaler at du bruger en såkaldt uninstaller. Min favorit er AppCleaner, som er helt gratis. Hvis du er villig til at bruge lidt penge ( Kr. 70,-, for at være helt præcis), kan du købe AppZapper som har et smukkere bruger-interface og flere muligheder, men i sidste ende udretter de begge det samme. Hvis du bruger en af ​​disse apps til at fjerne de uønskede programmer fra dit system, kan du være sikker på du at komme helt af med alle programmernes tilknyttede filer.

Ryd op i hvike programmer der skal starte op ved Log In.

Skærmbillede_2014-03-23_kl__20_25_30

Nu er det en god idé at gå ind i Systemindstillinger, klik på Brugere og Konti, og ryd lidt op i hvilke programmer som du ikke ønsker skal opstarte ved login . Nogle gange hænger der endda afinstallerede apps her, og så det er en god ide at rydde op i disse Log ind emner alligevel.

Få mere plads på din Harddisk og få fjerne unødvendige cacher og andet der fylder.

Skærmbillede 2014-03-23 kl. 20.52.52

Der er sandsynligvis masser af plads der bliver spildt af gamle skærmdumps, videoklip, og meget mere du sikkert slet ikke vidste lå og lurede på dit system og bare tager plads og dermed ydeevne.

Disk Diag er et fantastisk værktøj, der scanner dine drev og viser dig, hvad der bruger al din plads på en let og overskuelig måde, og det er helt gratis.

Lav lidt vedligeholdelse og optimering.

Nu hvor du har renset ud i rodet fra din Mac, er det tid til at give din Mac lidt tuning. Gå ind i  Disk værktøjet (klik for vejledning) og klik på “Kontroller disk “. Det er altid en god ide at kontrollere sin disk en gang i mellem, bare for at sikre, at at alt står vel til. Du kan ikke udrette nogen skade og du vil opdage at din Mac bliver hurtigere end før.