Skærmbillede 2013-07-11 kl. 20.37.32

Autoudfyldning har været en del af OS X og Apples browser Safari i et stykke tid efterhånden. Når du udfylder formularer på nettet foreslår Safari at bruge dine kontaktoplysninger til at udfylde formularen eller at anvende de formulardata, du har indtastet som dit Autoudfyld information. Dette er jo selvfølgelig særdeles nyttigt når man udfylder en webformular.

Få password foreslået

Nu, i OS X Mavericks beta har Safari hevet et nyt trick ud af ærmet, nemlig evnen til at foreslå sikre adgangskoder og derefter gemme dem for dig. Funktionen holder til i iCloud nøglering(keychain) og her er hvordan man indstiller det:

Hvis du har OS X Mavericks beta sat op så åbn Systemindstillinger på din Mac. Derefter klik på iCloud præference ikonet.
Klik på nøglering/keychain i listen til højre for at markere feltet ved siden af. Du vil her blive bedt om at indtaste dit Apple-id password . Hvis du allerede har gemte passwords i din iCloud nøglering vil du have mulighed for at gendanne dem med en sikkerhedskode, eller starte forfra.
Åbn Safari og find en hjemmeside der skal bruge en adgangskode når man tilmelder sig. Jeg gik til Fab.com da jeg ikke har fået en konto der. Log ind med dine oplysninger og så når du klikker i feltet Adgangskode vil Safari poppe op med en meddelelse ,der spørger om du vil bruge en Safari-foreslået adgangskode.(se billede foroven) Klik på den medfølgende adgangskode hvis du ønsker at bruge den og Safari vil Autofylde det i password feltet på hjemmesiden.

Nu kan du slippe for at skulle oprette sikre adgangskoder på egen hånd, og lade Safari – og iCloud Keychain – holde styr på det for dig. Hvis du har en iPad, iPhone eller iPod vil disse koder og passwords samt kreditkort info m.m. også være tilgængelige på disse.(i IOS7)