Skærmbillede 2014-12-02 kl. 14.08.09

Hurra! Java er fortid!

Java er ikke længere en forudsætning for Nemid, så derfor kan man lige så godt slette det og slippe for den sikkerhedsrisiko, nogen siger det er. Og ja, også på Mac. Men det bedste, rent hverdagsmæssigt, er helt klart at vi slipper for konstant, at skulle opdatere det.

Det er ganske enkelt at slette Java fra din Mac:

  • Klik på din Finder.
  • Klik på Programmer.
  • Søg efter  JavaAppletPlugin.plugin  i søgeboksen øverst til højre i Finder.
  • Træk JavaAppletPlugin.plugin ned i papirkurven.

Og det er dét. Du er hermed Javafri.

Mac’en har ikke kunne se sig fri for at være sårbar over for Malware gennem Java. Faktisk har Apple ikke leveret en Mac med Java præinstalleret i nogen år. (siden OSX 10 Lion). Bare sidste år blev mere end 600.000 Macs inficereret med Mac Flashback Trojan herunder knap 300 Macs i Apple egen hjemby Cubertino i Californien.

Har du ikke Antivirus på din Mac?

Hvis denne snak om sikkerhed og malware har gjort dig en smule utryg, burde du installere noget antivirus software på din Mac. Også selvom du altid har hørt det ikke er nødvendigt på en Mac. Det ér nødvendigt. Jeg kender et par stykker der har prøvet det og jeg skal hilse og sige, at det ikke var særlig sjovt at miste styrelsen med sin dyrebare og elskede Mac.

Tjek AntiVirus Sentinel Pro, som er godkendt af Apple selv, og som kan hentes direkte i Mac App Store. Eller søg efter Antivirus i boksen herunder:

 

 

Dette indlæg kan indeholde et eller flere affiliate links, der giver os en lille kommission, hvis du køber noget. Det koster ikke dig noget og vi linker kun til vores foretrukne webshops, så når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.