iCloud.com

Vi har læst en del historier om Find min iPhone og om hvordan det har hjulpet med at finde en stjålen eller glemt iOS-enhed. Men vidste du, at Find min iPhone også kan hjælpe dig med at finde en iPhone eller iPad, der er blevet er blevet væk i dit hus?

Hvis du har små børn har du uden tvivl har oplevet det  frustrerende øjeblik at du ikke kan finde din iPhone efter de har spillet på den. Eller hvis dine større børn pludselig ikke kan finde deres iPhone eller (selvom det aldrig sker for mig host host) du selv har lagt den et sted og ikke kan finde den.

Jamen, jeg kan da bare ringe til den? 

Jeps, det kan man, men hvad hvis den står på mute?

En let måde at finde en iPhone eller iPad der er blevet gemt i en kasse med legetøj eller faldtet ned bag sofaen er at bruge “Play Sound” funktionen i Find My iPhone. For at finde din enhed skal du bare logge ind på iCloud på din computer eller på Find My iPhone app’en som du kan hente gratis hér i App Store og indtaste dit Apple ID eller det Apple ID der tilhører den enhed der er væk.. Når du er logget ind klikker du  på Find min iPhone-ikonet for at se alle dine iCloud-enheder inklusive din forsvundne iPhone eller iPad på et kort.

Skærmbillede 2013-05-09 kl. 19.25.20

Når du har ser din iPhone på kortet skal du vælge den for at åbne en lille boks med navnet på enheden og oplysninger om hvor den er. Du kan derefter klikke på “i” i hjørnet af denne boks. Denne “i” står for information og klikke på det åbner et lille vindue med flere muligheder for at lade dig finde eller låse den manglende enhed. I dette indlæg vil jeg fokusere på “Play Sound” indstilling, der vil lade dig afspille en lyd på din forsvundne enhed.

Skærmbillede 2013-05-09 kl. 18.21.24

Når du klikker eller trykker på “Play Sound” vil din iPhone straks begynde at bippe med en høj, rungende bip (det lyder lidt som et ekkolod). Den fortsætter med at bippe indtil du finder din enhed og slår det fra. Lyden bliver faktisk højere og højere og jeg lover dig den bliver høj nok til at den ikke vil blive dæmpet af en sofa pude eller lignende.

Det er egentlig ikke det Find min iPhone blev lavet til, men det fungerer godt for iPhones og iPads der er der er forsvundet i dit hus eller bil. Jeg har brugt det med succes omkring 5 gange siden denne funktion debuterede for et par år siden og så sent som i sidste weekend da min ælste datter pludselig ikke kan finde sin iPad da vi stod og skulle hjem fra et weekend ophold hos noget familie i KBH.

Sådan installerer du Find my iPhone:

Hent Find my iPhone til alle de enheder du har og installér dem. Klik hér for en guide til installation.