Skærmbillede 2014-10-09 kl. 14.04.53

iOS 8  har tilføjet mange ting til din iPhone og noget af det helt nye er det Apple kalder “Share sheets” som jeg vælger at kalde deleknapper. En anden ting er Safari “Extensions” som jeg kalder udvidelser og ikke mindst “widgets” som jeg vil kalde …. Widgets.

Endelig kan vi tilpasse iOS en lille smule mere. Her er nogle bud på hvad jeg har fundet hidtil. Men først er her kort hvordan man aktiverer disse nye tiltag.

Hvordan aktiverer man?

Udvidelser og widgets er begge gode måder at tilføje lidt mere funktionalitet til iOS. Du er nødt til at have den pågældende app installeret før de virker.Og selv om du allerede har f. eks Evernote installeret er den en ikke slået til som standard, så du bliver nødt til at aktivere den manuelt.

  • Deleknapper deler indhold fra et program til et andet: Hvis du vil aktivere, skal du trykke på Deleknappen (den lille lyseblå firkant med en pil op) i Safari (eller enhver app med en dele knap), og derefter trykke på “mere” for at få en liste over tilgængelige Deleknapper.
  • Safari udvidelser tilføjer forskellige funktioner til Safari: Samme procedure som ovenover.
  • Fotoredigerings-udvidelser tilføjer redigeringsmuligheder direkte i den almindelige Foto app: Åbn et foto og derefter tryk på knappen “Rediger”. Når du er der, skal du trykke på den lille cirkel med 3 små prikker nede i bunden, og derefter på “Mere” for at tilføje udvidelsen.
  • Widgets tilføjer forskellige funktioner til Notifikationscentret(træk en finger fra toppen af skærmen og ned for at se det): Hvis du vil installere widgets, rul ned til bunden og derefter tryk på knappen “Rediger”.

Pocket / Instapaper / Pinterest

Pocket er en let måde at gemme en webside du gerne vil læse senere. Den seneste opdatering til iOS 8 har gjort det supernemt. Bare del en side til Pocket ligesom du ville gøre med Twitter eller Facebook. Instapaper og Pinterest virker på samme måde.

Evernote

Som man kunne forvente, har Evernote fået iOS 8 integration. Du kan nu dele direkte til Evernote med en deleknap, samt du kan lave hurtige noter direkte i Notifikationscentret.

Dropbox 

Dropbox har tilføjet i en widget til Notifikationscentret, der lader dig se, hvilke filer er blevet ændret og opdateret.Dropbox kan nu også lade dig dele filer direkte til appen via deleknappen.IMG_2170

Calendars 5

Calendars 5 er en af ​​de bedre kalender apps på iOS og den kan nu integreres med Notifikationscentret. Du kan endda tilføje en ny begivenhed direkte fra Notifikationscentret.

Skærmbillede 2014-10-09 kl. 14.08.56

Yahoo Vejr

Yahoo Vejret er allerede min favorit vejr app på min iPhone, og med iOS 8 kan du nu få vejret i Notifikationscentret. Det er en god vejrapp og én af de smukkeste i min mening.

IMG_2171

PCalc

PCalc som er en sværvægter inden lommeregner apps i App Store og nu kan du tilføje den til din Notifikationscentret, så du hurtigt kan regne den ud…

Skærmbillede 2014-10-09 kl. 13.48.38

Transmit

Transmit er en ny FTP-klient til iOS 8. og med dens deleknap, så du nemt kan sende filer til din FTP-server inde fra enhver app.

iMovie

iMovie er blevet opdateret med mulighed for at redigere videoklip direkte i Fotos. Når du får det sat op, kan du redigere alle dine videoer uden nogensinde at forlade fotos appen.

Skærmbillede 2014-10-09 kl. 13.57.35

Camera Plus

Fotoredigeringsappen Camera + som er min favorit, er opdateret med integration, så du nu kan redigere billeder direkte i programmet Fotos. Camera plus og Afterlight er også blevet opdateret.

IMG_2172

 

Awesome Screenshot 

Med Awesome Screenshot kan du tage en screenshot, lave pile, cirkler, beskære og skrive tekst og dele. Dejligt let og enkelt.

Skærmbillede 2014-10-09 kl. 15.01.57