Nu har vi alle brugt IOS7 på vores iPhone og iPads i et stykke tid, og efter have været sammen med nogle venner og bekendte, er det vist på tide at lave en liste over diverse mindre kendte, men hjælpsomme og brugbare funktioner, som de i hvertfald ikke vidste om. Måske vil der være et par stykker Du heller ikke var klar over.

1. Slå Parallax/ 3D effekt  til /fra.

IMG_9324

Kan du ikke lide den nye iOS 7 3D effekt i baggrunden?. Frygter du, at det dræner dit batteri? Så kan du slå det fra. Gå til Indstillinger> Generelt> Tilgængelighed > Reducer bevægelse.

2. Aktiver/Deaktiver Fed tekst eller Skriftstørrelse i hele systemet.

IMG_9325

Kan du ikke lide iOS 7´s nye tynde skriftstørrelse ? Smut over i Indstillinger> Generelt> Tilgængelighed> og aktivér Fed tekst. Ændring af hele systemets skriftstørrelse er pærelet. Indstillinger> Generelt> Tekststørrelse og justér skriftstørrelsen til din smag.

3. Se dine mest besøgte steder på et kort.

IMG_9326

Denne funktion lader dig få et overblik, på et kort, med de steder du har været mest. Gå til Indstillinger> Anonymitet>Lokalitets Tjenester > System tjenester> Hyppige Lokaliteter . Jeg vil foreslå at slukke denne af indlysende grunde.

4. Bloker opkald og uønskede meddelelser.

IMG_9327

Denne funktion er super… Åbn den kontaktperson, som går dig på nerverne 🙂 og rul hele vejen ned i kontaktoplysningerne, og tap på Bloker. Det er det. Kontakten vil aldrig være i stand til at ringe til dig igen. Hvis du ønsker at administrere blokerede meddelelser , så gå til Indstillinger > Beskeder> Blokerede . Dette gælder også for FaceTime og IMessages .

5. Vis Tidsstempler i beskeder.

Skærmbillede 2013-10-27 kl. 21.36.55

Åbn en samtale tråd, og swipe fra højre til venstre , mens du holder fingeren nede på skærmen. Du vil nu se tidsstempler af alle dine sendte og modtagne beskeder.

6. Brug Swipe at gå et skærmbillede tilbage.

Skærmbillede 2013-10-27 kl. 21.37.22

I iOS 7, kan du blot swipe for at gå et skærmbillede tilbage , snarere end at trykke tilbageknappen øverst på skærmen. I Beskeder. Det virker igennem hele iOS 7 i Mail, Indstillinger, kontakter osv.

7. Lad Apps køre i baggrunden.

IMG_9328

Gå til Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden og indstil de apps, du ønsker der skal holde sig selv opdateret i baggrunden. Bemærk: Denne funktion dræner meget på dit batteri, så derfor vælg kun de apps der er mest relevante for dig.

8. Vatterpas i kompas appen.

IMG_9331

Det indfødte Kompass  i iOS 7 er mere end bare det. Swipe til højre i kompasset hog der dukker en ny skærm, som er et vatterpas.

9. Slå Automatiske App opdateringer til/fra.

IMG_9328

iOS 7 opdaterer dine apps i baggrunden, så du slipper for at manuelt at gøre det. Indstillinger> iTunes og App Store og slå Automatiske Overførsler til eller fra.

10. Ubegrænset antal Apps i mapper.

IMG_9333

I  iOS 7 er der er ingen begrænsning på , hvor mange apps du kan have inde i en mappe.

11. . Se alle modtagne billeder og video fra en specifik afsender.

IMG_9336

Hvis du har modtaget en flok billeder eller videoer fra en person i Beskeder, kan du nu se alt du har modtaget fra vedkommende. Du skal blot åbne det sidst modtagne foto eller video fra personen, og derefter tryk på listevisningen (den med tre streger , som vist på screenshot).

12. Dynamiske Wallpapers

IMG_9335

iOS 7 understøtter dynamiske baggrunde. Kort sagt : baggrunde der bevæger sig. Gå til Indstillinger> Baggrunde og lysstyrke > Vælg Baggrund> Dynamisk og der kan du se en masse af animerede baggrunde, der reagerer på enhedens bevægelser.