Skærmbillede 2013-07-11 kl. 12.16.03

Hidtil har Meddelelser (Notificationer) været noget af en ensrettet gade: de giver dig info om hvad der sker i diverse programmer/apps, men der er ingen måde at interagere på.

Mavericks ændrer alt dette.

I årevis havde Mac brugere, der ønskede at samle notifikationer fra forskellige applikationer en tredjeparts apps som hedder Growl. Det ændrede sig i 2012, da Apple lancerede Mountain Lion og indarbejdede et iOS-lignende Meddelelses/Notification Center for første gang.

Men Apples implementation af notifikationer har mange mangler: den giver dig regelmæssige statusopdateringer gennem pop up-vinduer og indsamler dem alle i et sidepanel, som du kan se dem ved hjælp et to-finger side swipe på din trackpad eller mus eller du kan klikke på det lille linjesymbol oppe i øverste højre hjørne.

Men i Mountain Lion giver notifikationerne dig ikke nogen mulighed for interaktivitet. Så når et tweet, mail, iMessage eller en facebook besked dukker op som du ønsker at svare på, er du nødsaget til at åbne din Twitter, mailprogram eller andet for at svare.

Her er, hvad Apple siger om Meddelelser i Mavericks:

I Meddelelser kan du se, hvad der sker og nu kan du få tingene gjort, alt sammen uden at forlade det program, du er i. Med OS X Mavericks kan du interagere med dine meddelelser så du kan besvare en besked, reagere på en FaceTime videoopkald eller slette en e-mail direkte fra pop-up’en.

Mavericks tager et stort skridt i den rigtige retning ved at tilbyde ét- klik  interaktivitet med Meddelelser. Nu når en meddelelse popper op fra e-mail, beskeder eller FaceTime, kan du reagere uden at blive afbrudt i hvad du laver.

Og Apple lover mere end det; nemlig at bygge bro mellem iOS og OS X Mavericks. Så hvis du har en app der kører på din iPhone, iPod touch eller iPad der sender dig Push beskeder, kan du nu få de beskeder på din Mac.

Notifikationer samler også op dine på dine beskeder når din Mac sover. Når du så vækker computeren får du en liste over alle meddelelser der er kommet direkte på din låseskærm. Hvis du er bekymret for at andre skulle se ting på din Mac Lock Screen, så har Apple  selvfølgelig tænkt på det.  Meddelelses-systemets præference indstillinger giver dig mulighed for at styre om en app skal vise meddelelser, når displayet er i dvale eller låst.

På WWDC keynoten fremhævede Apples senior vice president for Software Engineering Craig Federighi også en anden funktion i Mavericks meddelelser : systemet  gør dig opmærksom på eventuelle softwareopdateringer og kan downloade dem i baggrunden. Dette er en enorm tidsbesparelse til Mac-brugere, der ønsker at holde sig ajour mht. systemets software ændringer og en enorm lettelse for hyppige kunder i Mac App Store. En for mig personligt meget velkommen feature..