Skærmbillede 2013-06-11 kl. 16.11.20

Apple brugte sin keynote tale på WWDC 2013 til annoncere en masse nyt software og hardware. Her er en gennemgang i korte træk :

OS X Mavericks

Apple er løbet tør for katte navne, så de har nu skiftet til Californiske pejlemærker og “Mavericks” (en surf lokation i Californien) er den første i rækken. Den nyeste version af operativsystemet til Mac frigives til efteråret og der fokuseres bla. på bedre batterilevetid og hastighed. Det kan prale med over 200 nye funktioner, herunder en tabbed Finder, Tags og meget forbedret support til flere skærme. Som forventet er Mavericks fladere i designet og det fremgår bla. i den opdaterede kalender app der har droppet læder og papir looket for et mere enkelt og rent design.

Bemærkelsesværdige funktioner: Kalenderen har nu beliggenhed, rejsetidspunkt og tilføjer lokalt vejr-og rejsetid direkte til en begivenhed. Safari er meget hurtigere og kommer med nogle praktiske sidebar forbedringer til bogmærker, læsevejledning og delte links. Et ny dedikeret Maps tilbyder real-tids trafik (sikkert ikke i DK) og en ét-klick vidersendelse til iPhone og iPad. Altså kan man sidde og planlægge en rejse og derefter sende den til sin IOS enhed.

klik hér for flere detaljer om Mavericks

 Skærmbillede 2013-06-11 kl. 15.20.47

iOS 7

Det mest ventede software annoncering var uden tvivl iOS 7 som er den næste store udgivelse af styresystemet der driver iPhone og iPad. Nye funktioner omfatter et Control Center, iTunes Radio, AirDrop og større opdateringer til Notification Center, Multitasking, Siri, kamera, Fotos og Safari. Ligesom Mavericks fik iOS den flade behandling, dog endnu mere dramatisk.

Bemærkelsesværdige funktioner: Control Center aktiveres ved at slide op fra bunden og giver en hurtig adgang til AirPort, Bluetooth, lysstyrke, musik, AirDrop, AirPlay samt en velkommen indbygget lommelygte. Også notifikationer, multitasking og kamera app’en er blevet stærkt forbedret. En helt ny indbygget app så også dagens lys nemlig iTunes Radio, som er en gratis annonce-understøttet internetradio.

Klik hér for mange flere detaljer om IOS 7.

Skærmbillede 2013-06-11 kl. 15.22.41

MacBook Air

Apple brugte WWDC på hardware fronten til at annoncere en forfrisket MacBook Air baseret på Intels nyeste Haswell processorer, 802.11ac Wi-Fi og flash storage, der er op til 45 procent hurtigere end den tidligere generation. Den nye MBA vil præstere en batterilevetid som er forøget op til 12 timer mod 7 på den tidligere version.

Klik hér for flere detaljer om den nye MacBook Air.

Skærmbillede 2013-06-11 kl. 15.23.59

Mac Pro

Med ordene ” et smugkig ind i fremtiden” blev den nye Mac Pro præsenteret i udseendet af en rund sort cylinderformet enhed der kun fylder en ottendedel i omfanget af den tidligere Mac Pro. Den nye Apple powermaskine er udstyret med en ny enstrenget termisk kerne, 3 logic boards monteret på en trekantet køleplade med en blæser på toppen. Hardwaremæssigt den nye Mac Pro er udstyret med en ny generation af Intel Xeon E5 chipset med op til 12 kerner af regnekraft, 2.5x hurtigere dual workstation AMD FirePro GPU’er (4096 stream processorer, 384-bit memory bus, 528 GBps total båndbredde), og 2.5x hurtigere flash storage (PCIe controller, 1,25 GBps læser, 1,0 GBps skriver).

Det er også udstyret 2x hurtigere ECC-hukommelse (1866MHz DDR3, fire-kanals controller, 60 GBps båndbredde) og 4K video support (flere streams, støttet på hver port, tre samtidige displays). Den nye Mac Pro kommer med et væld af porte på backplane, herunder 6 Thunderbolt 2 porte og bliver drevet af tre controllere (20 Gbps throughput, 6 enheder per port, bagudkompatibel), omfatter også USB 3, Gigabit Ethernet, og HDMI 1.4-porte

Apple sagde, at den næste generation af Mac Pro kommer “senere på året”, og at det er designet og samlet i USA.

Klik hér for flere detaljer om Mac Pro.

Skærmbillede 2013-06-11 kl. 15.25.21

 

Du kan se hele WWDC keynote hér.