Google+ er dét der som mange har hørt om og de fleste ikke bruger. Mange forstår ikke hvad de skal det bruge til når de har Facebook. Hele den discussion om Google+ og hvad kan bruges til rent socialt vil jeg ikke komme ind på hér, men der er en funktion i Google+ som mange måske ikke kender eller bruger; nemlig automatisk foto backup.

De fleste skyder løs med deres iPhone og som konsekvens ender de op med en masse billeder der ligger på kamerarullen der ofte ikke kommer videre. Der er dem der lægger deres foto´s ind i iPhoto på deres Mac via Fotostream eller kabel, som er en rigtig god måde at gøre det på. Dog har det den ulempe at alle disse billeder vil fylde Mac’ens harddisk op og så skal man til at overføre til en ekstern harddisk o.s.v. Der er også dem som uploader til Dropbox som også er en rigtig god løsning, men som sagt vil jeg her fortælle lidt om fremgangsmåden med Google+.

Google+ Foto backup

Hvis du gerne vil have dine billeder op i skyen så de aldrig forsvinder, som hvis du  f.eks mister eller smadrer din computer, så er det uhyre let at sikre dem på Google+ ’s foto sektion(tidligere Picassa Web). Her kan du lave mapper, forbedre og redigere dine foto’s og meget mere. Jeg har brugt det siden ca. 2005-6- stykker og det bliver kun bedre og bedre med tiden.

Hvis du har en Gmail har du allerede en konto hvor man får 5GB plads(så vidt jeg husker) og du kan opgradere til en billig penge.

Sådan gør du

På din computer:

Log ind på Google+ og klik på Start og så Fotos

Skærmbillede 2013-06-02 kl. 20.32.10

Klik på MERE og derefter Automatisk Fotobackup:

Skærmbillede 2013-06-02 kl. 20.36.36

Herinde vil du  se alle de billeder du har taget med din iPhone (hvis du vel og mærket også har hentet den gratis Google+ app til din iPhone) Disse billeder kan du så markere og flytte til enten en eksisterende mappe eller oprette en ny. Det kunne være en mappe du kalder 2013 eller en fra et bryllup, fest eller lignende. Disse foto’s kan du herefter tilgå fra enhver pc, tablet eller smartphone og de bliver aldrig væk. Du kan også med lethed dele dem til venner med et link. Der er massevis af funktioner, så jeg anbefaler du bare går i gang og udforsker.

På din iPhone

Hent Google+ app’en og log ind. Du vil blive spurgt om du vil aktivere automatisk fotobackup som du siger ja til. Det kører dog ikke helt fuldautomatisk herefter. Når du ønsker at uploade dine billeder fra kamerarullen skal du bare åbne google+ app’en i ca. 10 sekunder for ligesom at få den igang. Derefter kan du så sætte dig til rette med din pc (det kan godt tage lidt tid inden billederne dukker op) og stille og roligt begynde at markere de billeder du vil gemme i mapper.

Siden den seneste opdatering kan du nu også sortere til mapper direkte fra din iPhone ved at klikke på Highlights og derefter trykke på det lille √ oppe i øverste højre hjørne og derefter kopiér til den ønskede mappe.

Billede 02-06-13 kl. 23.03

Rigtig god fornøjelse. Hvis du har spørgsmål eller har andre gode måder at lagre billeder på, er du selvfølgelig velkommen til at skrive en kommentar.