w680

Forbudet mod anmeldelser er nu hævet af Apple og nogle af de mest respekterede tech blog folk kommer nu med deres første indtryk, så vi har samlet nogle relevante uddrag fra nogle af dem.

Jim Dalrymple , The Loop

Opsætning et fingeraftryks funktionen er utolig enkel. Man hviler fingeren på Hjem knappen og følger vejledningen på skærmen. Knappen vibrerer når den læser ens fingeraftryk og så løfter man fingeren og lad den hvile på knappen igen og gentager indtil det er gjort. Meget simpelt .
Hastighed er noget man altid forventer med et nyt Apple produkt, men iPhone 5s går over al forventning. Ud over den hurtigere processor , er iPhone 5s også verdens første 64 – bit telefon . Disse ændringer gør det 5s op til dobbelt så hurtig som iPhone 5- og det er en betydelig stigning.

Darrell Etherington , TechCrunch

Ved første øjekast er det nemt at afvise fingeraftrykssensoren som en gimmick, Men det er ikke det. Den føles som en gedin funktion der rent faktisk forbedrer den samlede oplevelse af at bruge en iPhone på en mærkbar måde..

Skærmbillede 2013-09-12 kl. 22.49.45

Walt Mossberg , AllThingsD

Alle mine billeder var lidt skarpere end på iPhone 5 og lav-lys billeder var meget mindre udvasket af flashen . Kamera-app’en er blevet forbedret med en ny burst mode, der tager mange foto’s hurtigt og derefter automatisk henter de bedste af dem og et slow-motion video funktion, der lader dig vælge dele af en handlings sekvens og sætte farten ned. Det fungerede problemfrit.
Myriam Joire , Engadget

Først, lad os tage fat på kameraets ydelse i svagt lys . De billeder vi tog med 5s var konsekvent bedre end hvad vi tog med 5: de var skarpere , med finere detaljer , mere naturlige farver og langt mindre støj. Alle mener at 5S spiller i samme liga som alle de andre flagskibs mobiltelefoner med en større vægt på billedbehandling.
Alligevel viste vores billeder mindre støj og flere detaljer end de samme billeder taget med Nokia Lumia 1020 . 5S gør også et godt stykke arbejde med at gengive farver.

Edward Baig , USA Today

Apple har ikke åbnet for Touch ID (fingeraftryksfunktionen) til app udviklere endnu , og det er noget jeg gerne vil se ske hellere før end senere. Virksomheden har også forsinket frigivelse af en funktion kaldet iCloud nøglering, der ville lade dig gemme alle dine web- passwords i skyen. I fremtiden vil man måske være i stand til at bruge sit fingeraftryk til at komme forbi alle dine web- passwords , som vil gøre Touch ID potentielt endnu mere kraftfuldt.

Én ting ikke set andre steder er det nye Tone flash system i 5s. Den er baseret på at 2 stk blitz i forskellige farver arbejder sammen i tandem for automatisk at bestemme intensiteten og den bedste kombination af blitz . Jeg fik generelt dejlige resultater med blitz fotos , selvom jeg har bemærket det undertiden tog et ekstra sekund ca. før kameraet faktisk tog et billede.

Skærmbillede 2013-09-12 kl. 22.46.18
Scott Stein, CNET 

Touch -ID  home knappen føles usynlig , og det virker med et let tryk og kan genkende din finger fra mange vinkler. Det føles som funktionen har en mindre af en fail end fingeraftrykssensorer ,jeg har brugt på bærbare computere. Det er imponerende teknologi. Det virkede på alle mine fingre, og selv min tå (jeg var nysgerrig ).
David Pogue , The New York Times

Det stærkeste feature er 5S fingeraftryk sensoren, der sindrigt , er bygget ind i Home-knappen . Du lægger fingeren på Hjem knappen for at vække telefonen og bum: du har låst telefon op som ingen andre kan låse op uden besværet med at indtaste adgangskode.
Det bedste er, at det rent faktisk virker – hver eneste gang , i mine tests.  Det er virkelig awesome: Haters kan godt hoppe i havnen…