Skærmbillede 2013-04-23 kl. 15.21.42

Mens vi stadig nødt til at vente lidt (meget?) på at Lytro’s evner kommer til vores smartphones på hardware niveau, kan vi i det mindste tilnærme os dens evne til at skift focus i et billede efter det er taget.. Og det er her FocusTwist til iPhone og iPad træder ind.

Lytro bruger light Field technology som når det tager et foto, dybest set absorberer alle mulige stråler af lys og lægger billederne sammen, så du kan koncentrere focus på fotoet som du ønsker bagefter. FocusTwist bruger en lignende idé: Tag et billede i app’en, hold stille i et par sekunder, mens FocusTwist går på arbejde med at tage flere billeder med forskellige brændpunktsflader hvorefter du ender op med et foto, som du kan justere som du vil.

Resultaterne vil naturligvis ikke være så drastiske, som med en Lytro.  Men hvis du leder efter en mulighed for at flytte focus i et allerede taget foto er her muligheden for det. Det virker bedst hvis du “framer” dit foto, altå stiller an med et objekt i forgrunden og noget i baggrunden og sørger for du ikke ryster på hånden.

Du kan selv prøver ved at hente appen hér.