Takes, er en ny app gjorde sin debut på SXSW og den forsøger at genopfinde måden på hvordan du tager billeder. Du tager fotos som du plejer at gøre med dit smartphone kamera, men så går de et skridt videre for at omdanne disse billeder til unikke, delbare video klip, komplet med lydspor.

“Det er så nemt som at tage foto, og du får en cool video,” siger Amit Man, grundlægger af Takes.”

Han siger det oprindelige idé til appen kom til ham mens han så en Harry Potter film.

“I Harry Potter har de de dér scener hvor billederne i aviserne bevæger sig, og jeg tænkte ‘ah, dét kunne være rigtig cool, hvis jeg kunne gøre fotos levende,” sagde han.

På overfladen ligner Takes en traditionel kamera app, med et enorm kamera ikon i bunden af ​​skærmen, der fungerer som en udløserknappen til at tage fotos med. Når du tager et billede med Takes gemmer du ikke bare billedet til dit kamera rulle, men du optager også et kort videoklip i forbindelse med dette foto. Længden af ​​klippet er delvist baseret på, hvor vigtigt Takes mener fotoet er.

“Vi overvåger sensorerne og bevægelserne af ​​iPhonen,” siger Man. “Hvis du tager en meget hurtig skud, bliver det et kort klip, men hvis du tager et billede og du er virkelig forsigtig med at tage det f.eks hvis du bruger tid på at fokusere ved at trykke på skærmen så vil klippet blivet et længere et. Ideen er at vi forsøger at få den perfekte video segmentering ud af hvert foto. “

Amit Man siger at han mener de har skabt den perfekte algoritme til præcis at bestemme  længden af ​​en video du ønsker til en bestemt skud, så du ikke ender med videoklip, der er for lang eller for kort.

“Den væsentligste data er bevægelsen af ​​iPhone. Så registrerer vi den lange video, men vi registrerer også metadata opsamlingen – hvor iPhone peger hen, dens acceleration, bevægelsen af ​​iPhone – og når du så klikker for at tage et foto tager vi  tidsstemplet , sætter det på dataene, og siger: ‘Hvad er det bedste video segment for denne video, for dette tidsstempel’ og så vi forbinder fotoet med klippet, “siger han.

Skærmbillede 2013-03-08 kl. 14.08.26

Du kan vælge underlægningsmusik fra appens bibliotek som du kan tilføje til din endelige kreation, og appen har talrige filtre til at give det en Instagram-lignende look.

Takes kan gemmes på kamerarullen og man kan sende det til venner via e-mail eller det kan deles på Facebook og Twitter.

Missionen er at udskifte kameraet på alles smartphone – uanset platform – hvilket skal gøre Takes til den nye standard for fotografering.

“Hvorfor bruge et almindeligt kamera, når du kan bruge Takes?” siger han. “Det er jo næsten lige så godt som Harry Potters magiske billeder :-)”

Begynd at lave dine egne Takes nu ved at downloade den gratis hér.