Analytikere anslår, at iPhone 5 forventes at blive solgt mere end 49 millioner gange inden Nytår. Det er faktisk færre end de tidligere anslåede 57 millioner enheder, som analytikere  forudså.
I en artikel af Business Week, mener RBC Capital Markets analytikere, at grunden til at iPhone 5 ikke vil ramme den eftertragtede 57 millioner SKU mark, er på grund af flaskehalsen Apple er løbet ind i med at holde forsyninger oppe på omgangshøjde med den massive globale efterspørgsel efter den smarte nye telefon.
Det ekstra krav til arbejderne til at bringe præcisionen ned til en nær nanometer, forårsagede nok frustrationer til næsten at udløse oprør og strejke på Foxconn fabrikken i Kina. Den blev dog hurtigt blev kvalt, da selskabet truede med at fyre alle medarbejderne og erstatte dem. Oveni Strejken var også problemet med manglen på at kunne producere anodiseret aluminium hurtigt nok til at imødekomme den store efterspørgsel.

Shaw Wu, analytiker hos Sterne, Agee & Leach Inc. kommenterede om Apples knibe, han siger :

IPhone 5 er ikke let at sætte sammen, fordi det er et minimalistisk design,” . “Apple har en meget høj standard, hvor det formål at producere hver model til at være en nøjagtig kopi, hvor varians måles i mikron.”

At der kan rulle 49 millioner iphone 5 pris i stedet for 57 millioner er stadig intet mindre end forbløffende , men de største hunde på Wall Street ser det som en mangel af opnåelse af potentiale.