Skærmbillede 2013-09-11 kl. 20.20.42

 

M7 motion co-processor sparer strøm blandt andet..

Sideløbende med den nye 64-bit A7 CPU, annoncerede Apple også en M7 motion co-processor ved lanceringen af iPhone 5s (læs mere om 5c hér). Denne nye chip skal bidrage til at øge batterilevetiden på iPhone 5s , samtidig med at den giver udviklere mange flere muligheder for at innovere med smartphone sensorteknologi .

På samme måde som en GPU tager sig af de grafiske beregninger og befrier CPU’en for mere vigtige kerneopgaver på en PC , så reducerer M7 chip’en belastningen på CPU’en i iPhone 5s. Som en dedikeret chip, vil dette reducerer batteriets brug på tværs af systemet, samt frigøre mere behandlingstid på CPU.

Input fra forskellige sensorer bruger M7 til at regne ud, om brugeren går, løber eller kører. Det kan blandt andet bruges til at skifte kort-visning i forbindelse med navigation. Et scenarie kan være, at en bruger parkerer et køretøj og fortsætter til fods.

M7 registrerer også transportformen således at telefonen ikke forsøger at koble sig på wifi , hvis brugeren eksempelvis suser forbi dem i en bil. Hvis M7 registrerer, at telefonen ligger stille, så pinger iPhone 5S netværket mindre, hvilket sparer strøm.

Vi skal også forvente opdaterede apps såsom Runkeeper, Sports Tracker og Endomondo, plus hardware enheder såsom Fitbit og Nikes FuelBand, som vil drage fordel af den forbedrede positionerings teknologi i M7.

Nye ringetoner og besked toner i IOS7:

I forbindelse med frigivelsen af IOS7 vil man få muligheden for nye lyde når man får en besked eller bliver ringet op. Der er kommet 27 nye ringetoner og 12 nye besked toner. Alle de gamle og efterhånden velkendte lyde vil stadig være at finde i systemet.

Her er de 12 nye besked toner:

Her de 27 nye ringetoner: