Helt tilbage i august før lanceringen af iPhone 5 forudsagde analytikere at det ville blive den største salgslancering nogensinde, og at iPhone 5 ville bryde alle salgsrekorder for Apple og aktien steg og steg. Også dengang var nogle  bekymrede for, at underleverandører ikke ville være i stand til at holde trit med efterspørgslen. Det ser ud til disse bekymringer var ikke ubegrundede, og analytikere har som konsekvens nedskaleret deres skøn lidt.

På grund af en »yderst begrænset« forsyning og med julesæsonen på trapperne, trimmer analytikerne deres salgsprognoser. Gene Munster fra poper Jaffray har skåret over 2 millioner iPhone 5 fra hans September salg prognose, og ændret sin vurdering fra 27,2 millioner solgte til 25 mio enheder.
Mens Apple er kendt for næsten overmenneskeligt stram styring af sin forsyningskæde, så blev mange leverandører overraskede over den nye teknologi nemlig disse in-celle skærme, der smelter touch sensorer til skærmen som blev indført en smule senere end resten af designet. En anden analytiker peger på en anden grund til, at Apple ikke kan følge med efterspørgslen: nemlig fremkomsten af et helt nyt markedssegment i USA, omkring 170.000.000 har et abonnement som er klar til fornyelse af deres kontrakt og vil måske ønske at migrere til en Apple iPhone, teoretiserede Heffries analytiker Peter Misek.

“Det er overvældende for alle underleverandører. Efterspørgslen er helt uden fortilfælde.”

 

Kilde: Allthingsdigital