Skærmbillede 2014-09-13 kl. 18.11.30

Onsdag den 17. september vil du kunne downloade seneste opdatering til Apples styresystem til iPhone, iPad og iPod. Som altid vil en ny opdatering bringe en masse nye ting, som gør oplevelsen ved at bruge sin iEnhed endnu bedre. Her er 5 ud af ca. 128 ting som vil blive ændret og fixet. Denne opdatering kræver iPhone 4s, 5, 5s, 6 og 6 Plus. På iPad skal du mindst have en iPad 2 for at den virker.

Interaktive Meddelelser:

Lige siden Apple introducerede de små bannere og advarsler til vores iPhones, har mange ønsket sig en hurtig måde at interagere med dem.  I iOS 8, vil vi endelig være i stand til at gøre netop det – svare på beskeder, e-mails, invitationer, påmindelser og alt det andet uden at forlade den skærm, man er på. Det var dejligt.. Tak Apple!

Skærmbillede 2014-09-13 kl. 15.32.51

Beskeder

Det bliver nu en meget hurtigere proces at sende billeder, video og som noget nyt lydbeskeder. Hvis du tapper og holder på kamera-ikonet åbner programmet Kamera, hvor du kan bruge fingerbevægelser til at tage et billede eller en video og sende med det samme. Man kan så a la Snapchat vælge om billedet eller videoen skal forsvind efter et stykke tid eller om det skal være permanent. En anden dejlig ting ifm. fotos, er at man nu får en lille preview af de billeder man allerede hár taget forneden på skærmen, istedet for at blive ledt ind i kamerarullen først.

 

Skærmbillede 2014-09-13 kl. 15.49.05

 

Nye kamera funtioner

Apple kan lide at holde dens grænseflade relativt enkel, og  i iOS 8 vil brugerne få endnu flere muligheder, uden det bliver uoverskuligt: en timer til gruppebilleder du selv vil være med i, og en time-lapse til video. Kameraet vil også få manuel fokuseríng og eksponeringskontrol, hvilket er noget jeg personligt har set frem til.

Der kommer også en helt ny og utrolig enkel måde at redigere sine billeder direkte i kamerarullen. Du vil faktisk med lethed kunne gøre mørke billeder lyse og “redde” mange skud fra festen eller lign. med denne nye funktion.

Gem alle dine billeder i iCloud med IOS 8

I øjeblikket gemmer iCloud (som mange ikke ved) kun de sidste 1.000 billeder fra dine iOS-enheder og hvis man ikke sørger for at overføre dem til et andet sted vil man miste billeder på et tidspunkt. Med iOS 8 ​​vil man få adgang til iCloud Photo Library, der straks uploader alle iPhone / iPad fotos og videoer til iCloud og som altid vil man kunne se sine fotos på alle sine Apple enheder. Man får  5GB gratis. Og for ca. kr. 79,- om året kan du udvide til 20GB plads. I iCloud Photo Library vil man kunne genfinde sine billeder på mange forskellige måder som f. eks. sted eller tid og man vil også kunne organisere dem i mapper.

Skærmbillede 2014-09-13 kl. 17.54.39

Familie deling 

Med iOS 8 tager Apple det første skridt mod at fusionere Apple ID’er (en længe ønskede feature) ved at indføre Familie Deling, som lader forskellige Apple-brugere dele alt det indhold, de har hentet fra iTunes. Op til seks personer kan betegnes familiemedlemmer, og det giver en fantastisk løsning på problemet med børn der henter apps på deres forældres kreditkort: Med familie Deling, bliver forældrene / kontohaveren gjort opmærksom på at barnet er ved at hente noget, som derefter kan acceptere eller nægte købet.

Skærmbillede 2014-09-13 kl. 18.01.29

Det var 5 ud af de mange mange nye ting som vi kan glæde os til at få. Hvis du er intresseret i at høre mere kan du tjekke Apples egen side hér.