Skærmbillede 2013-09-02 kl. 20.57.31

Diptic til Mac (fåes også til iPhone og iPad – se længere nede for link) er ikke en kraftfuld foto editor. Lad os lige få det af vejen. Den er lavet til alle os som ikke er fotobehandlings eksperter. Dem som bruger Canon EOS MK III-kameraer vil nok ikke kunne leve med at skifte fra Lightroom 5 til Diptic. Men hvis du er vant til at lave fotobehandling i en app som Aperture , eller iPhoto endda, vil du opdage at det er endnu lettere at bruge Diptic.

At bruge Diptic er lettere end let. Vælg dit layout -Træk og slip billeder eller klik for at tilføje dem fra Finder – justere størrelse og placering af billeder – vælg en baggrundsfarve og Voilá – Efter 10 sekunder har du lavet en professionel collage som denne f.eks:

Skærmbillede 2013-09-02 kl. 20.34.33

Appen har en masse fine små detaljer. Det er f.eks virkelig let at ændre farven på baggrunden eller afrunde hjørnerne. Hjørneafrunding er en smart funktion. Hvis du ønsker at vise et billede ad gangen, og ønsker det i en cirkulær ramme så tager der omkring tre sekunder at korrigere.

Du kan også lave et par mindre justeringer fotos:  kontrast, lysstyrke, farvetone og farvemætning specifikt og selvom disse værktøjer er nyttige, kommer de ikke til at vinde  priser. De er ikke nær så nøjagtige som de samme værktøjer i en app som Aperture, men de er deres vægt værd i guld for hurtig og nem tilgang.

Efter du har lavet en fin collage kan du med lethed dele den på forskellige sociale medier og selfølgelig beskeder og email:

Skærmbillede 2013-09-02 kl. 20.38.10

Du kan hente Diptic til Mac hér.

Du kan hente Diptic til iPhone og iPad hér.

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.