Apple har efter sigende betalt 20 millioner Schweitzer franc (ca. 123 mio. Kroner) til den Schweiziske nationale jernbane operatør SBB efter at have brugt deres berømte ur design uden tilladelse, ifølge AFP.
Virksomheden accepterede i oktober at betale beløbet, så den kunne fortsætte med at bruge det schweiziske designede stations ur på deres iPads og iPhones, rapporterer Tages-Anzeiger på sin hjemmeside som citerer flere unavngivne kilder.
Schweizerische Bundesbahnen beskyldte Apple for at kopiere deres ikoniske ur til iPad Clock appen uden tilladelse tilbage i september.
Uret er designet i 1944 af den schweiziske ingeniør Hans Hilfiker. I starten sagde talsmand Patricia Claivaz: “Vi er temmelig stolte over, at en brand så stort som Apple bruger vores design.”
Men nu har piben tilsyneladende fået en anden lyd:  “For brugen af SBB stations uret på enheder som iPad og iPhone, har den schweiziske Railways SBB og Apple aftalt og underskrevet en licensaftale. Parterne har aftalt ikke at give størrelsen af licensafgiften samt give andre oplysninger om konventionen yderligere oplysninger.”
Ja, selv stater er ikke for store eller stolte til ikke at malke Apple koen hvis muligheden melder sig…