Skærmbillede 2013-08-24 kl. 15.44.38

Den næste iPhone er næsten over os. Den officielle udmelding burde komme meget snart, hvis ellers Apple har planer om at leve op til diverse rygter og lækager ,som har floreret på nettet de sidste par uger.

Tricket er at adskille de rigtige rygter, lækager og observationer, fra dem, der er bare helt langt ude. Dette år er mere kompliceret end nogensinde, selv om, nogle af de vildeste rygter (såsom at der kommer to nye iPhone-modeller), tyder på at være nogle af de mest troværdige.

Vi har hørt om iPhone 5S som kommer med  iOS 7 preinstalleret. IOS7 er den største ændring i Apples mobile operativsystem, siden det først debuterede på den oprindelige iPhone. Det har et helt nyt look og masser af helt nye funktioner som AirDrop og Control Center. Du behøver iøvrigt ikke at købe en iPhone 5S for at få det, da iOS 7 vil være kompatibel med iPhone 5, iPhone 4S og iPhone 4. Du kan læse om alt de nye funktioner i IOS7 hér.

Hvad ved (tror) vi?:

Fingeraftryks sensor på en safir krystal hjem knap

Snakken har gået (stærkt) om at Apple vil implementere en fingeraftryks sensor i iPhone lige siden de erhvervede AuthenTec (et firma der specialiserer sig i fingertouch teknologi) sidste år. Ved at placere en fingeraftryks sensor på hjem-knappen, kan Apple tilføje et mere avanceret lag af sikkerhed og gøre op med “swipe for at låse op” funktionen. Selve knappen vil sandsynligvis blive fremstillet af det samme ridsefaste safirglas fundet på linsen af ​​iPhone 5 samt på dyre ure og mere.

Dobbelblitz med f/2.0 blænder

Apple ventes at holde sig til en 8-megapixel sensor, men øger blænderen til f/2.0 og tilføje en dual-LED-blitz, som skulle forbedre billeder taget i svagt lys.

Guld iPhone 5S

Skærmbillede 2013-08-24 kl. 15.35.33

Ud over sort og hvid, peger alle tegn på at Apple indfører en guld farvet option til iPhone 5S. Du kan læse mere om dette hér.

A7 Processor

En ny og forbedret processor er temmelig sikker. De seneste rygter peger på en ny 64-bit ARMv8-baserede A7-system på en chip (SoC) med 1 GB LPDDR3 RAM, hvilket forventes at være 20 procent mere effektiv end den A6 chip der findes i iPhone 5.

128GB lager(RAM)

Apple frigav en 128GB iPad tidligere på året, så en 128GB variant af iPhone 5S er en klar mulighed. Men da, efterhånden,  så mange mennesker idag streamer deres musik og video, samt lagrer deres dokumenter i skyen, er denne model kun for de mest dedikerede data brugere, og vil blive prissat efter det.

iPhone 5C

Skærmbillede 2013-08-24 kl. 15.35.20

Måske det største iPhone rygte er ikke om iPhone 5S. Apple ventes at frigive en billigere udgave kaldet iPhone 5C, sideløbende med iPhone 5S. IPhone 5C forventes at være bygget i en plast ramme/skal. Den vil komme i mange forskellige farver og iøvrigt være en stedfortræder for iPhone 5. Den vil have en 4-tommers skærm og køre iOS 7, men vil sandsynligvis bruge en ældre processor og knap så godt kamera.