Efter måneders rygter og spekulationer er iPhone 5S og iPhone 5C blevet lanceret . Dette er første gang Apple har afsløret to nye telefoner på én gang. IPhone 5S er verdens første 64-bit smartphone med en fingeraftryk sensor indbygget i hjemme knappen.

Skærmbillede 2013-09-10 kl. 20.25.52

iPhone 5 vil komme i tre farver: sølv, guld, og hvad Apple kalder “space grey” (Sort)

Telefonen er udstyret med en helt ny A7 processor, som gør den til verdens første og eneste smartphone med 64-bit arkitektur. Det betyder, at både iOS 7 og Apples apps er blevet genopbygget til at kunne køre  64 -bit, men ældre 32-bit apps vil stadig kunne køre fint. Den er hermed mere end dobbelt så hurtigt som iPhone 5.

Apple har også inkluderet en ny M7 chip, som er “Motion coprocessor” Den måler løbende bevægelses-data , herunder accelerometer , kompas og gyroskop , så den kan fortælle apps, om du sidder stille, kører eller går. Dette vil muliggøre et langt mere avanceret niveau af interaktion med fremtidige fitness og sundheds apps.

5S er udstyret med en ny femdels kameralinse med f/2.2 blænde. Det har et 15% større aktiv sensor område end iPhone 5 og bruger større 1,5 micron pixels til at gengive billeder. IOS 7 er blevet optimeret til at drage fordel af kameraet ved automatisk at indstille hvidbalance, eksponering og en række andre indstillinger automatisk. Der er nu en dobbelt blitz: én der skinner hvidt og én der giver et mere varmt lys. Dette vil gøre det muligt for 5S at kombinere de to farver og skabe et langt mere naturligt udseende foto når man fotograferer om aftenen. Der er en række andre nye funktioner, herunder 120 frames pr. sekund slowmotion optagelse i 720p . Se video af slomo funktionen samt den nye burst mode som kan tage op til 10 billeder pr. sekund.

Som forventet har Apple også implementeret Touch id, som bruger en fingeraftryk sensor til at låse telefonen op. Sensoren er indbygget i hjem-knappen og er belagt med ridsefrit safirglas. Den scanner hudlagene på din finger for at bekræfte din identitet. Du kan også bruge dit fingeraftryk til at autentificere køb i stedet for at skulle indtaste en adgangskode. (NICE!)  Af sikkerhedsmæssige årsager er dit fingeraftryk aldrig til rådighed for andet software, og det bliver ikke uploadet til Apples servere eller back’et op til iCloud .

Telefonen er udstyret med op til 10 timers 3G taletid og 10 timers LTE webbrowsing. Det skulle også være i stand til at vare i over ti 10 dage på standby.

Meget mere følger i de næste dage her på kanalen.. så Stay tuned 🙂