Skærmbillede 2013-05-21 kl. 12.19.51En omkostning, man ikke havde tænkt på før, kan spare det amerikanske luftvåben for en ordentlig slat penge. og det har ikke noget at gøre med selve flyene eller mandskabet..

Det er papir. Og iPads er løsningen, ifølge en rapport.

Det amerikanske luftvåben vil spare ca. 300 millioner kroner over ti år på at udskifte, den i bogstavligste forstand tunge omkostning, som er papir manualer og flyveplaner, som i nogle tilfælde indeholder titusinder af sider med information, med Apple iPads.

Ifølge The Street, vil frigørelsen af vægt  tillade andre yderligere ressourcer som kan lastes i stedet.

“Vi sparer omkring 40 kilo papir pr. fly, siger” Major Brian Moritz, US Air Force EFB program manager, til The Street.

Sidste år blev Flyvevåbnets Air Mobility Command (AMC) godkendt til at bruge Ca. 54 millioner kr. til at indkøbe 18.000 iPads,  til trods for at de ikke på det tidspunkt havde sikkerhedsgodkendelse til at bruge dem, til erstatning af de pladskrævende og tunge flyvehåndbøger.

Det Amerikanske Flyvevåbnet regner med at spare over 30 millioner kr. om året alene på brændstofomkostningerne. Men de direkte besparelser er ikke alt. At være i stand til hurtigt at slå f.eks. “motor ild”  op via en simpel PDF søgning er langt nemmere – og mindre stressende – end at bladre gennem titusinder af sider papir med tekst. Det kan også ultimativt spare de amerikanske skatteydere endnu flere penge, ved ikke at smadre en fly til 1 mia. Kr.

Derfor er der p.t. ved at blive leveret 16.000 3. generation iPads til  besætningsmedlemmer, samt andre 2.000 iPads som bliver implementeret på tværs af andre enheder.

I sidste uge,  certificerede det amerikanske militær Apples iOS 6 operativsystem, til at være sikkert nok for “lavt niveau” sikkerheds arbejde.

Kilde: The Street