Skærmbillede 2013-06-16 kl. 20.41.05

Jeg har prøvet en del Facebook apps til menulinjen på min Mac og ærligt talt er de alle ret grimme og klodsede, sammenlignet med Moment som er en nylig udgivet OS X app.

Moment lever som sagt i din Mac’s menulinje og giver dig hurtig adgang til deling på Facebook og visning af beskeder. Det er smukt designet, enkel og diskret.

Der er to primære aspekter af Moment er deling og meddelelser. Du kan skrive en simpel status opdatering, tagge venner og tilføje links / fotos / videoer ved at trække og slippe ind i menulinjen. Indgående meddelelser vises i vinduet og du kan klikke på hver enkelt og åbne den i din browser. Dens app ikon forvandler sig til en flot rødlig nuane når du har ulæste beskeder. Hvis du klikker på det lille Facebook-ikon nederst til højre i vinduet åbner du dit news feed på nettet.

Jeg kan godt lide at Moment ikke forsøger at udrette alt for meget fra starten. Det er et fint redskab til at holde styr på sine underretninger og hurtigt dele statusopdateringer.

Jeg har brugt den i en lille uge og jeg har ikke planer om at fjerne den igen. Udvikleren siger at der snart kommer en opdatering der bringer ekstra funktioner  såsom grupper og personlige lister.

Du kan prøve Moment ved at klikke hér.