Skærmbillede 2014-02-10 kl. 14.15.56

Noget tyder på at Flappy Bird kan have været fjernet af Apple efter Nintendo har klaget over krænkelse af ophavsretten vedrørende den grafik der anvendes i spillet, da grafikken ser ” Super Mario -agtig ud “. Udvikleren Dong Nguyen har hævdet at han trak det frivilligt og at der ikke var nogen juridiske spørgsmål. Han tweetede for et par dage siden at “Han bare ikke kunne tage al den opmærksomhed mere”

En person bekendt med App Store evalueringsprocessen fortæller Apple’N’Apps at Flappy Bird ikke blev fjernet frivilligt af Mr. Nguyen, som han hævder. Det viser sig at Nintendo har kontaktet Apple da de hævder at grafikken er i direkte modstrid med deres ophavsrettigheder. Apple kontaktede Nguyen(udvikleren af Flappy Bird) vedrørende denne ophavsret og det er derfor, vi så den nye opdaterede version med grafiske ændringer (samt færre annoncer). Nintendo have dog allerede besluttet at de havde set nokd og Apple har som konsekvens bedt Mr. Nguyen at fjerne Flappy Bird ( med 24 timers varsel).

Denne forklaring giver noget mere mening end end at udvikleren frivilligt siger nej tak til at indtjene omkring $ 50.000 om dagen i omsætning bare på grund af al den opmærksomhed spillet modtog og at det skulle “ødelægge hans simple liv” som han tweetede forleden.

Skærmbillede 2014-02-10 kl. 14.09.45

 

Kilde: Apple’N’Apps Via 9to5Mac