Skærmbillede 2013-01-20 kl. 21.40.44

 

I en sjælden ikke-computer relateret patentansøgning opdaget i torsdags, fremlægger Apple idéen til en vindmølle, der genererer elektricitet fra konverteret varmeenergi fra møllen snarere end direkte rotationsenergi.

Mens Apple er bedst kendt for at opfinde og patentere teknologi til computere og mobiler bliver der også opfundet andre ting som i dette tilfældet en ansøgning offentliggjort af US Patent and Trademark Office til “On-demand produktion af elektricitet fra oplagret vindenergi,” en opfindelse der er dedikeret til at løse problemerne med variabilitet i forbindelse med alternativ energi produktionsmetoder.

Ansøgningen fra juni 2011 bemærker, at de fleste moderne vindmøller konverterer kinetisk energi fra vind til mekanisk energi eller i nogle tilfælde elektricitet. Grundlæggende vindmølle teknologi er velkendt: vindenergi påvirker en mølles sejl eller blade og omdannes til rotationsenergi gennem en drivaksel, som derefter overfører energien til elektriske generatorer. Processen er selvsagt afhængig af en stabil forsyning af vind der som Apples indgivelse noterer, varierer meget.

Apple foreslår et system der omdanner rotationsenergien fra turbinen til varme som derefter lagres i en “lav-varme-kapacitet” beholder. Fra opbevaringen kan varmen selektivt overføres og bruges til at generere elektricitet i vindstille tider.

Ifølge patentansøgningen, kan denne “on-demand” elektriske generation af systemet reducere omkostninger forbundet med naturlige variationer i vindstyrke. Endvidere kan fremgangsmåden anvendes som en erstatning for nuværende konventionelle energilagring metoder såsom batterier.

Hvorvidt Apple har planer om at producere sådan et vindmølle system er uklart, men de investerer kraftigt i alternative energikilder som sol-og naturgas “energi-servere”, som f.eks ses på selskabets datacenter i Maiden North Carolina.

Kilde: Apple Insider