Når de fleste mennesker tænker på Apple de tænker på hardware. De laver deres iPhone, iPad og Mac-computere og de udvikler også deres egen software til at drive disse enheder, men et af Apples hemmelige våben er dens gigantiske medie division.
iTunes blev netop opdateret i sidste uge, og som du allerede ved sælger de alt fra bøger, Apps, aviser, musik, tv-shows, film og meget mere. Men vidste du at iTunes ville være en af de største og mest profitable medievirksomheder i verden, hvis Apple besluttede sig for at lave iTunes til et selvstændigt selskab?
Edmond Lee hos Bloomberg kiggede på tallene for nylig at finde ud af hvor store iTunes er i forhold til andre succesfulde medievirksomheder.

“I sig selv tjener Apples iTunes og App stores flere penge end The New York Times, Simon & Schuster der udgiver bedstsælgeren ” Steve Jobs” biografi, Warner Bros filmstudierne der ejer de populære Batman film, og Time Inc. den største magasinudgiver i USA Kombineret. “

I løbet af regnskabsåret der sluttede i september tjente Apples division afd. 8,5 mia. dollars, hvilket er omkring 300 millioner dollars mere end alle de ovennævnte medievirksomheder kombineret.

Selvom CBS er den mest sete tv netværk i USA, tjener Apples media division stadig  flere penge end dem.