Skærmbillede 2013-06-09 kl. 21.01.09

WWDC som betyder Apple World Wide Developer Conference 2013 starter mandag den 10. juni. Det skydes i gang med en Keynote kl 10:00 PST (kl. 19.00 dansk tid ) i Moscone West Center i San Francisco.

Som sædvanlig har man hørt mange rygter og spekulationer, der fører op til denne begivenhed og her er en afrunding af alle de ting man har hørt indtil videre:

iOS 7

Apples CEO Tim Cook har bekræftet, at selskabet vil blive give os et smugkig på iOS 7 som er den næste generation mobile styresystem til iPhone, iPad og iPod touch.

Her er hvad vi formodes at vide om iOS 7 indtil videre:

Friskt nyt look: Det er internt blevet givet kodenavnet Innsbruck, og vil indeholde et frisk nyt udseende med et meget  fladt interface.
Maps / Siri: Rygter hævder Apple arbejder med bilproducenterne om næste generation af bil-konsoller, der ville tillade iOS enheder som iPhone at blive sat ind i en bil. IOS-enheden vil derefter vise en optimeret version af Apples Maps på bilens indbyggede display i stedet for deres proprietære GPS-system.
Kamera Filtre: iOS 7 maj kommer med en opdateret Camera app, som omfatter Instagram-lignende filtre.
Motion Sensing teknologi: Apple tester bevægelsesfølsomme teknologi, der kunne flytte på skærmens objekter baseret på retningen af ​​enheden.
AirDrop til iOS: Den kan omfatte AirDrop trådløse fildeling funktion som vil gøre det muligt for brugerne at sende filer trådløst til alle omkring dem med en iOS-enhed eller en Mac.
Vimeo / Flickr Integration: Apple arbejder tilsyneladende på at integrere disse populære medier delingstjenester dybt i iOS 7.
API’er: På D11 konferencen fornylig antydede Tim Cook, at selskabet har planer om at åbne op for API’er og tillade tredjeparts tilpasning.

Mens der har været spekulationer om en mulig forsinkelse, forventer man at Apple vil frigive den første betaversion af iOS 7 til udviklerne umiddelbart efter Keynoten. Men iOS 7 vil sandsynligvis først blive frigivet til september et par dage før lanceringen af ​​den næste generation iPhone.

OS X 10.9:

Apple har også planer om at løfte sløret på den næste store opdatering til OS X. Det er usandsynligt at  OS X 10.9 bringer et friskt nyt udseende med den flade brugerflade som iOS, men Apple siges at fokusere på at bringe iOS funktioner til Mac og tilføje visse “power-user” funktioner  til Finder og forbedret multi-screen support.

Her er hvad vi ved om OS X 10.9:

Finder vil nu have et “tabbed browsing mode”
Ny Safari-browser med forbedret hastighed, effektivitet og forhåbentlig andre forbedringer.
OS X vil endelig være i stand til at køre mere end én fuld skærm, samtidigt på flere skærme.
Apple er også efter sigende ved at arbejde på at bringe iOS-lignende multi-tasking til OS X, med de samme restriktive baggrunds kapaciteter og quick-app switcher. Dette system kunne hjælpe Apples MacBook Air´se linje af produkter, der generelt er ressourcebegrænset.

OS X 10.9, kunne endelig bringe Siri til Mac.

Nye Macs

Nye MacBook Airs: Det synes meget sandsynligt, at Apple vil afsløre den nye version af MacBook Air. De vil selvfølgelig bruge Intels nyeste Haswell chip, og de vil have en dobbelt mikrofon system, der gør for bedre tale-og videoopkald. De vil også støtte den nye 802.11ac standard.
Opdateret MacBook Pros: Ifølge KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo, vil Apple annoncere en slankere 13 tommer MacBook Pro nethinden. Den nye 13 tommer nethinden vil også angiveligt få en opgraderet kamera, så 1080p videoopkald. Men da Apple frigivet den nydesignede 13-tommer Retina MacBook Pro i oktober, efter vores mening synes det ikke sandsynligt, at Apple vil opdatere det så hurtigt.

iRadio: Apple forventes også at lancere en musik-streaming-tjeneste, som er bæevet døbt iRadio på WWDC. Ifølge rygterne kunne iRadio være en hybrid web-og radio service magen til Pandora, Apple vil sandsynligvis tilbyde denne service gratis, men det kunne omfatte iAds. Det er stadig uvist om Apple også vil tilbyde en betalt annonce-fri løsning.

Det kunne komme som en standalone app  der er pre-installeret med iOS 7 eller som en standalone app ligesom iBooks, Find min iPhone  som skal downloades fra App Store eller funktionen kan komme integreret med app’en Musik.

iPhone og iPad

Du skal ikke forvente t Apple alancerer den næste generation af iPhone og iPad. Apple forventes at løfte sløret for dem på separate begivenheder senere på året.

WWDC starter i morgen mandag den 10.juni kl.10.00 lokal tid og indtil videre lader det til at det ikke bliver live vidoe streamet. Du kan dog følge det mange steder som f.eks på livestream men kun på audio.