Apple har en kontant beholdning, der beløber sig til mere end 635 milliarder kroner, og pengene står selvfølgelig ikke bare på en bankkonto . Apple investerer dem, ved hjælp af det Nevada-baserede asset management selskab kaldet Braeburn Capital. Og det kunne godt være verdens største hedgefond. Braeburn blev grundlagt i 2006 for at hjælpe Apple håndtere sine likvide udfordringer, som på det tidspunkt kun var en forholdsvis sølle kr. 60 mia. Seks år senere, er det anslået 677 milliarder kroner og det vokser hver dag.

På trods af at Braeburn er så ufattelige store, er der ikke rigtigt nogen der ved noget om dem.. Firmaets topchefer er alle Apple folk, herunder Apples VP & kasserer Gary Wipfler. Braeburns kontorer ligger iReno i staten Nevada, og i den stat er det muligt forApple at beskytte disse aktiver fra skattevæsenet i Californien.

Braeburn er en virksomhed i sin egen ret: de har forsynet Apple med mere end 14 mia. kr. i renter og udbytte i de sidste seks år.

De interessante ved Braeburn, som påpeget af Zero Hedge, er at i de næste 2 år når Apples værdier  højst sandsynligt vokser til over 1.300 mia kr. så er det muligt, at Braeburn kan gøre Apple den bedst kapitaliserede bank, investeringsforening eller asset manager i verden.

 

Trods alt dette, vil Braeburn ikke indberette en særlig stor del af sine aktiviteter, da det er i sagens natur en privat investerings fond.

Zero Hedge sætter dette i perspektiv:

“Det er verdens største hedgefond, som egentlig ikke en hedgefond, som ingen hørt om, og ingen ved lige hvor store aktiver, den rent faktisk besidder.
Kilde: Zero Hedge  Via: Cult of Mac