Skærmbillede 2013-05-14 kl. 15.14.44

Den næste iPhone 5S eller 6 (eller hvad de vælger at kalde den) rygtes nu at komme med en safir krystal berørings-følsom hjemmme knap som indeholder en fingeraftryks-sensor ifølge kilder i Taiwan.

Apple forventes at gøre op med den traditionelle fysiske hjem knap, som længe har været en af ​​de mest upålidelige komponenter på en iOS-enhed. Det er tilsyneladende planen at bruge safirglas, som har en hårdhed der kun overgås af en diamant, som dermed kan forhindre knappen i at få ridser og ødelægge berøringsfølsomheden og fingeraftryks sensoren.

Det vil, i så fald,  ikke være første gang at Apple har bruger safirglas i en iPhone. IPhone 5 har en kameralinse på bagsiden som er lavet af safirglas. Apple har valgt dette for ikke at få ridser i linsen og der med dårlige fotos.

Og ifølge den taiwanske hjemmeside TechNews, som hævder at have talt med kilder i Apples forsyningskæde, vil selskabet vælge samme materiale til den næste iPhone hjem knap.

Men det vil ikke være en fysisk knap som på de eksisterende iOS-enheder. Man mener at Apple vil installere en såkaldt kapacitiv-følsom hjem knap, for første gang og dermed fjerne en af ​​de mest upålidelige komponenter i en iOS-enhed (den fysiske home knap har en tendens til at blive upålidelig efter længere tids brug).

Når spurgt om smartphonens udgivelsesdato rapporter TechNews, at den vil være klar til levering i august eller september.(ingen overraskelse dér)

Kilde: Cult of Mac